Praktisk info

Inden første ophold vil jeg meget gerne at i har været på besøg, set stedet og mødt mig for på den måde er alting ikke nyt og overvældende ved første besøg. Et besøg gør også at vi kan lære en masse om din hund, dens vaner og rutiner.

Vi tilbyder også en prøvedag hvor hunden indleveres mellem 9-11 og afhentes igen samme dag mellem 17-18 hvor den så er med i en hverdag her i pensionen, på den måde kan man mærke om hunden bliver påvirket af at være i pension. For det kan være overvældende første gang at gå fra at have sin helt egen familie, til at skulle dele med andre.
En prøvedag er gratis, men tilbydes ikke når der er allermest travlt da det skal være en positiv oplevelse for alle parter at være på ophold hos os.

Ved opholdes start medbring da gerne hundens egen kurv/tæppe – noget den er tryg ved og dufter af ”hjemme”, og er der noget legetøj, en bamse eller andet som den er glad for så tag det endeligt med men det kan ikke garanteres at det kommer hjem i et stykke igen.

Vi tager ofte billeder af dagligdagen med hundene og lægger dem på Facebook, hvis dette ikke ønskes skal det oplyses ved ankomst.
Vi sender også gerne billeder og film direkte hvis der lige er brug for et – for det er så vigtigt at mavefornemmelsen er god og sindet har ro.

Vacciner
Inden opholdets påbegyndelse er det vigtigt at i tjekker op på at hunden / hundene er korrekt vaccineret.

  • (DHP) Kernevaccinen som virker 3 år
  • (Pi) Parainfluenza vaccine virker i 1 år
  • (BbPi) Nasal kennelhoste vaccine som virker 1 år. Denne skal være givet mindst 72 timer inden ankomst
  • Yderligere anbefales det at hunden får L-vaccinen (L4) Leptospirose som virker i 1 år.og denne er efterhånden en standart ved mange dyrlæger.

Selvom hunden er vaccineret mod kennelhoste kan den desværre forsat blive ramt af den, og smitterisikoen er bare højere når flere hunde er samlet på et sted, men når den er korrekt vaccineret vil sygdomsforløbet være meget mildere.
Inkubationstiden på kennelhoste kan variere fra et par dage og helt op til 10 dage før symptomerne viser sig, så derfor kan en tilsyneladende rask hund blive afleveret i pensionen, for så at begynde at hoste under opholdet eller kort efter hjemkomst.
Hunde kan desværre ikke blive immune overfor sygdommen ( det er en øvre luftvejsinfektion forårsaget af forskellige vira) , og de kan derfor rammes igen og igen – derfor er det vigtigt at holde denne vaccine opdateret for at mindste sygdomsforløbet.  


Hvis uheldet er ude og der skal kontaktes dyrlæge vil det være for ejers regning, vi vil altid forsøge at kontakte egen dyrlæge først da de kender hunden og dens historik – ellers har vi tilknyttet Svendborg Dyrehospital der kan kontaktes døgnet rundt.

Vi passer godt på din hund, men skal gøre opmærksom på at et ophold her er på eget ansvar.